Als je een keuze had
tussen gelukkig samen zijn en naar een relatietherapeut gaan? Daar hoef je niet eens over na te denken, toch?
Er samen niet uitkomen is ontzettend moeilijk en roept waarschijnlijk ook allerlei gedachten en ideeën op die het nog lastiger maken. Maar het moeilijkste is misschien wel het gevoel dat je er geen controle over hebt.
Het ene moment gaat het prima en dan ineens een ruzie, stilte, of pure frustratie!
Je loopt vast
"Waarom lukt het niet om samen te praten",
"Hoe komen we steeds op hetzelfde punt terecht" en
"Kunnen we er niet gewoon een streep onder zetten en verder gaan" zijn vragen die steeds terugkomen.
Elke communicatietechniek die je ooit hebt geleerd, blijkt waardeloos. Je geeft jezelf de schuld, je geeft je partner de schuld.
Praten met anderen brengt je alleen goedbedoelde adviezen of misschien durf je het niet eens met anderen te bespreken.
Kortom je loopt vast.
Je doet ontzettend je best
Om rustig te blijven, het gesprek gaande te houden of het probleem op te lossen. Maar dan ineens kom je toch weer op precies hetzelfde punt terecht. Hoe frustrerend!
Misschien voelt het ook dat jij als enige je best doet en dat je partner niet mee werkt of zelfs bewust iets uitlokt.
Vraag je jezelf steeds vaker af waarom je nog zo hard je best doet of zeg je "LAAT MAAR" en trek je jezelf terug?
Stop met worstelen. Start met leven
Relaties veranderen en groeien in fasen net als al het andere leven om je heen. "Ruzies" zijn hierin een poging om de verbinding met elkaar te herstellen. Daarom is het zo belangrijk om te leren hoe jouw relatie werkt zodat er ruimte komt voor deze groei.
Hoe zien de patronen eruit waar jullie in vast komen te zitten en dan naar een diepere laag van emoties, gedachten en gevoelens. Waarom gebeurt dit, wat is het eigenlijk dat je wilt doen of zeggen wat zet het bij jou "aan" als je vastzit. Dit is vaak een keerpunt. Ineens begin je te begrijpen waarom de ander zo reageert en dat geeft de ruimte om alles in een ander perfectief te plaatsen.
Bewustwording van de manier waarop jouw gedachten en je gevoelens je relatie beïnvloeden en dit op een open en veilige wijze te kunnen delen zonder erin verstrikt te raken. Je zal zo in staat zijn om de verandering te maken naar een andere manier van leven en liefhebben. Eenvoudig, duidelijk en voor iedereen toepasbaar. Het maakt niet uit hoe je gezinssamenstelling eruit ziet of hoe lang je bij elkaar bent.
Dit zijn veelvoorkomende thema's in relatietherapie
Er zijn talloze andere redenen waarom je relatie niet lekker loopt, als het voor jou belangrijk is ga ik er graag met jullie voor zitten.
- Communicatie in de relatie willen verbeteren
- Vertrouwensproblemen
- Verschillende intimiteitsbehoeften
- Ontrouw in de relatie, een affaire of overspel
- De beste relatiestructuur vinden in een samengesteld gezin
- Vastlopen in conflicten
- Te maken hebben (gehad) met (chronische) ziekten
- Veeleisende werk- en privéschema's in evenwicht brengen
- Verkennen van de volgende stap (trouwen, kinderen, huis kopen, etc.)
- Uitdagingen in (nieuw) ouderschap
Relatiegeluk kan ik je leren.
VANDAAG.
" Maar kun je mij ook helpen?"
Dat is een zeer terechte vraag! Hoewel ik gewerkt heb met vele verschillende relaties, weet ik niks over die van jou want iedere relatie en persoon is uniek.
Je ervaring, beleving en realiteit met mij delen vraagt om vertrouwen en veiligheid. Om er zeker van te zijn dat je deze ook bij mij kan ervaren werk ik altijd met een gratis kennismakingsgesprek van 15-20 minuten.
Hierin heb je de mogelijkheid mij vragen te stellen, kennis te maken en de praktijkruimte te ervaren. Klikt dit voor jou/jullie dan pas plannen we een afspraak.
Voor wie nieuwsgierig is (en voor degene die een therapeut zoeken op basis van deze zoekwoorden), hier zijn een aantal onderwerpen waarmee ik gewerkt heb binnen een relatie:
Verliefdheid buiten de relatie, overspel, (langdurige) affaires, intimiteitsproblemen, gebrek aan intimiteit, verstandshuwelijk, polyamorie, open relatie, polygame relatie, samengestelde gezinnen, crossdressing, sexverslaving, alcohol verslaving, drugsverslaving, partnergeweld, agressie, passiviteit, depressie, manisch depressiviteit, angststoornissen, ADHD, ADD, narcisme, suïcide, ongeneeslijke ziekte, ziekte en verlies kind.