Relatietherapie

 
Als je een keuze had
 

Als je een keuze had

tussen gelukkig samen zijn en naar een relatietherapeut gaan? Daar hoef je niet eens over na te denken, toch?

Er samen niet uitkomen is ontzettend moeilijk en roept waarschijnlijk ook allerlei gedachten en ideeën op die het nog lastiger maken. Maar het moeilijkste is misschien wel het gevoel dat je er geen controle over hebt.

Het ene moment gaat het prima en dan ineens *boem* weer een ruzie, stilte, of pure frustratie!

 

Je weet niet wat je moet doen

Je relatie verandert, loopt vast.
"Waarom lukt het niet om samen te praten",
"Hoe komen we steeds op hetzelfde punt terecht" en
"Kunnen we er niet gewoon een streep onder zetten en verder gaan" zijn vragen die steeds terugkomen.

Elke communicatietechniek die je ooit hebt geleerd, blijkt waardeloos. Je geeft jezelf de schuld. Je geeft je partner de schuld.

Praten met anderen brengt je alleen goedbedoelde adviezen of misschien durf je uit gevoelens van schaamte het niet eens met andere te bespreken.

Kortom je weet niet meer wat je moet doen.

Relatietherapie
Relatietherapie
 
 

Je doet ontzettend je best

Om rustig te blijven, het gesprek gaande te houden of het probleem op te lossen. Maar dan ineens kom je toch weer op precies hetzelfde punt terecht. Hoe frustrerend!

Misschien voelt het ook dat jij als enige je best doet en dat je partner niet mee werkt of zelfs bewust iets uitlokt.

Vraag je jezelf steeds vaker af waarom je zo hard je best doet of zeg je "LAAT MAAR" en trek je jezelf terug? Misschien ben je bezorgd dat dit je leven zal overnemen en er geen weg meer terug is.


Dit zijn veelvoorkomende thema's in relatietherapie

 • Communicatie in de relatie willen verbeteren
 • Te maken hebben (gehad) met (chronische) ziekten
 • Veeleisende werk- en privéschema's in evenwicht brengen
 • Verkennen van de volgende stap (trouwen, kinderen, huis kopen, etc.)
 • Getroffen door trauma
 • Verder na ontrouw
 • De beste relatiestructuur vinden in een samengesteld gezin
 • Vertrouwensproblemen
 • Verschillende intimiteitsbehoeften
 • Uitdagingen in (nieuw) ouderschap
 • Vastlopen in conflicten

Er zijn talloze andere redenen waarom je relatie niet lekker loopt, als het voor jou belangrijk is ga ik er graag met jullie voor zitten.

 

Een nieuwe weg vooruit

Relaties veranderen en groeien in fasen net als al het andere leven om je heen. "Ruzies" zijn hierin een poging om de verbinding met elkaar te herstellen. Daarom is het zo belangrijk om te leren hoe jou relatie werkt zodat er ruimte komt voor deze groei.

Hiervoor maak ik gebruik van EFT (emotionally focused therapy) een methode die niet kijkt naar welke problemen je hebt, maar de manier waarop jullie ermee omgaan.

Hoe zien de patronen eruit waar jullie steeds in vast komen te zitten en dan naar een diepere laag van emoties, gedachten en gevoelens. Waarom gebeurd dit, wat is het eigenlijk dat je wilt doen of zeggen wat zet het bij jou "aan" als je vastzit. Dit is vaak een keerpunt. Ineens begin je te begrijpen waarom de ander zo reageert en dat geeft de ruimte om alles in een ander perfectief te plaatsen.

Bewustwording van de manier waarop jou gedachten en je gevoelens je relatie beïnvloeden en dit op een open en veilige wijze te kunnen delen zonder erin verstrikt te raken. Je zal zo in staat zijn om de verandering te maken naar een andere manier van leven en liefhebben. Eenvoudig, duidelijk en voor iedereen toepasbaar. Het maakt niet uit hoe je gezinssamenstelling eruit ziet of hoe lang je bij elkaar bent.