Samen mindfulness cursus

 

Het is geen relatietherapie

De samen mindfulness cursus is dé cursus voor jou en je partner als je zoekt naar persoonlijke groei en groei in je relatie.

Met een open, nieuwsgierige blik ga je kijken en luisteren naar je partner, jullie ervaringen, gevoelens en gedachten. Hierdoor leer jij en je partner jullie eigen gedachten te herkennen en los te laten, zodat jullie samen een andere dynamiek krijgen.

Ook zal je merken dat je meer rust ervaart en beter kunt omgaan met emoties, gevoelens en gedachten. Daarbij ben je beter bestand tegen drukke, stressvolle ervaringen die je relatie anders op de proef stellen.

Je hoeft geen ervaring te hebben met mindfulness of meditatie. Je hoeft je benen niet te kunnen vouwen of urenlang stil je kunnen zitten in een houding. Helemaal niet, juist niet!

 

Wat is mindfulness

Mindfulness leert je om te leven in het hier en nu, dit moment te ervaren met alles wat erbij hoort. Is dat belangrijk?

Het leven is gevuld met kostbare momenten zoals de liefdevolle blik van je partner, een prachtige zonsopgang, een vriendelijk gebaar. Maar als je ze niet kunt zien omdat je druk bent met dingen die gaan komen of zijn geweest dan mis je ze.

Mindfulness helpt je uit de automatische piloot te komen, om de constante stroom gedachten in je hoofd te doorbreken.

Een belangrijk anker hierbij is de adem, want je adem is altijd in het hier en nu. Je kunt niet vooruit ademen voor morgen of een gemiste ademhalingen inhalen. Het is alleen hier en nu, meer is er niet.


 
Samen mindfulness cursus
 
Samen mindfulness cursus
 
 

Een intensieve cursus

Acht weken lang komen we drie uur bij elkaar in een groep van maximaal 8 personen.

Tijdens deze bijeenkomsten behandelen we telkens een thema waarbij je vervolgens met je partner gaat oefenen om daarna met de groep ervaringen uit te kunnen wisselen. Het doel is groeien en leren met elkaar en van elkaar.

Aan het einde van elke bijeenkomst krijg je huiswerk opdrachten mee voor de volgende keer. Daarnaast is het de bedoeling dat je iedere dag tijd maakt om een meditatie te gaan oefenen.

Een intensieve cursus waar je samen uitgedaagd zult worden, maar dat geeft meteen ook effect!

Voor wie is deze cursus

  • Samen in het hier en nu wilt leren zijn
  • Communicatie in de relatie wil verbeteren
  • Wanneer je samen iets nieuws wilt leren
  • Jullie graag meer uit jullie relatie willen halen
  • Het uitspreken van kwetsbare gevoelens naar elkaar lastig of ongemakkelijk voelt
  • Wanneer je gedachten en ideeën over de ander zijn niet helpend zijn voor jullie relatie
  • Het dagelijkse leven tussen jullie op de automatische piloot gaat
 

Mindful samen verder gaan

Relaties veranderen en groeien in fasen net als al het andere leven om je heen. Met deze cursus kun je samen veranderen en ruimte maken voor deze natuurlijke groei om sterker samen verder te kunnen.

Mijn achtergrond is een tweejarige opleiding tot mindfulness trainer MBSR en een iedere dag opnieuw oefenen. Mindfulness is geen eindplaatje maar iets dat met je meegroeit en overal in je leven bewustwording geeft.

Mindfulness heeft mijn leven zoveel kleur en geluk gegeven en daarom deel ik met veel passie en plezier mijn eigen leerproces in de cursus om jullie ook dit geweldige gevoel te kunnen laten ervaren.


 
Geluk in jezelf vinden