Mindfulness training

 

Wat is mindfulness

Mindfulness leert je om te leven in het hier en nu, dit moment te ervaren met alles wat erbij hoort. Is dat belangrijk?

Het leven is gevuld met kostbare momenten zoals de liefdevolle blik van je partner, een prachtige zonsopgang, een vriendelijk gebaar. Maar als je ze niet kunt zien omdat je druk bent met dingen die gaan komen of zijn geweest dan mis je ze.

Mindfulness helpt je uit de automatische piloot te komen, om de constante stroom gedachten in je hoofd te doorbreken.

Een belangrijk anker hierbij is de adem, want je adem is altijd in het hier en nu. Je kunt niet vooruit ademen voor morgen of een gemiste ademhalingen inhalen. Het is alleen hier en nu, meer is er niet.

 

Wat gaan we doen

Met een open, nieuwsgierige blik ga je kijken en luisteren naar jezelf, je ervaringen, gevoelens en gedachten. Hierdoor leer je je eigen gedachten te herkennen en los te laten, zodat je een andere dynamiek krijgt.

Ook zal je merken dat je meer rust ervaart en beter kunt omgaan met emoties, gevoelens en gedachten. Daarbij ben je beter bestand tegen drukke, stressvolle ervaringen die het leven soms met zich meebrengt.

Je hoeft geen ervaring te hebben met mindfulness of meditatie. Je hoeft je benen niet te kunnen vouwen of urenlang stil je kunnen zitten in een houding. Helemaal niet, juist niet!

 
Samen mindfulness cursus
 
Samen mindfulness cursus
 
 

Een intensieve training

Acht weken lang komen we drie uur bij elkaar in een groep van maximaal 8 personen.

Tijdens deze bijeenkomsten behandelen we telkens een thema waarmee je vervolgens gaat oefenen om daarna met de groep ervaringen uit te kunnen wisselen. Het doel is groeien en leren met elkaar en van elkaar.

Aan het einde van elke bijeenkomst krijg je huiswerk opdrachten mee voor de volgende keer. Daarnaast is het de bedoeling dat je iedere dag tijd maakt om een meditatie te gaan oefenen.

Een intensieve cursus waar je uitgedaagd zult worden, maar dat geeft meteen ook effect!

Voor wie is deze cursus

  • Het dagelijkse leven op de automatische piloot gaat
  • Wanneer je iets nieuws wilt leren
  • De relatie met jezelf wilt verbeteren
  • Wanneer je vastloopt in patronen
  • Als het voelen van emoties in jezelf lastig of ongemakkelijk voelt
  • Wanneer je gedachten en ideeën over de jezelf zijn niet helpend zijn
  • En voor iedereen die mindfulness wil brengen in zijn/haar leven...
 

Mindful verder gaan

De relatie die je met jezelf hebt veranderd en groeit in fasen net als al het andere leven om je heen. Met deze cursus kun je ruimte maken voor deze natuurlijke groei om sterker verder te kunnen.

Mijn achtergrond is een tweejarige opleiding tot mindfulness trainer MBSR en een iedere dag opnieuw oefenen. Mindfulness is geen eindplaatje maar iets dat met je meegroeit en overal in je leven bewustwording geeft.

Mindfulness heeft mijn leven zoveel kleur en geluk gegeven en daarom deel ik met veel passie en plezier mijn eigen leerproces in de cursus.

Iedere training start met een gratis proefles zodat je eerst kunt ervaren wat je van de training kan verwachten en wat niet.


 
Geluk in jezelf vinden