Ik ben Anika Hoekstra


Dè mindfulness relatietherapeut, dat staat voor mijn bijzondere aanpak en voor mij.

Relatietherapeut, mindful, echtgenoot, moeder en dierengek.

Ik ben betrokken, benaderbaar en open. Bij mij zal je altijd voelen dat er een echt persoon tegenover je zit. Ik ben niet snel onder de indruk, geschokt of beledigd. Ik heb het allemaal eerder gehoord. Ik kan het allemaal vasthouden.

Geen oordeel, geen afstandelijkheid, geen moeilijke woorden; gewoon Anika.

 
 
 

Mijn aanpak

Mijn basis is een studie klinische psychologie die ik combineer met Emotionally Focused Therapy (EFT). Sinds 2014 werk ik met EFT en ik heb hierin een gevorderde certificering behaald.

Waarom EFT? Omdat EFT niet gaat om het aanleren van technieken en vaardigheden maar om verandering van binnenuit. Want wat heb je aan technieken en vaardigheden als je steeds weer in dezelfde patronen terecht komt als het moeilijk word?

Zie het als een ijsberg waarvan alleen de top boven het water uitsteekt en de rest van de ijsberg zich onzichtbaar onder het water bevindt. Een relatie is als een ijsberg, als je niet naar het geheel kijkt maar je alleen richt op het zichtbare stuk zal er nooit een blijvende verandering ontstaan. Want een verandering is pas blijvend als er iets veranderd in je hoofd en in je lijf.

De laag tussen kwetsbaarheid en emoties is flinterdun en onbereikbaar als je niet weet hoe je erbij komt. Daarom combineer ik mijn aanpak met mindfulness. Waarvoor ik een tweejarige opleiding tot MBCT mindfulness trainer volg.

Iets veranderen vraagt om vertrouwen en een veilige omgeving om te oefenen. Dat kan alleen als ik 100% transparant ben over wat we aan het doen zijn. In onze gesprekken vraag ik je kwetsbaar te zijn en dat mag je ook van mij terug verwachten.

Therapie is hard werken; voor jou, jullie en voor mij. Maar het is ook belonend, bevredigend en levens veranderend. Ik kan niet wachten om dat met je te delen!

 
 
 

Welkom in mijn praktijk

Het vraagt de juiste omgeving om open te staan voor verandering.

 
Wil je meer weten: