Mindfulness

 
Samen mindfulness cursus
 

Wat is mindfulness

De theorie achter mindfulness is dat het zinloos is om te proberen pijnlijke emoties of moeilijke ervaringen kwijt te raken of te beheersen. Ze zijn er namelijk al!

Door ze te negeren, onderdrukken of weg te duwen geef je ze alleen maar meer brandstof. Het leidt tot meer lijden en de behoefte aan meer onderdrukking. Het is alsof je je uit drijfzand probeert te vechten - het trekt je alleen maar verder naar beneden.

Mindfulness kan je helpen om je relatie met gedachten en gevoelens te veranderen, zodat je ze niet langer als iets negatief ziet. In plaats daarvan leer je hun impact en invloed te verminderen.

Mindfulness helpt je ook uit de automatische piloot te komen, om de constante stroom gedachten in je hoofd te doorbreken; het piekeren, het malen.

Kortom: mindfulness brengt kleur in je leven!

Wat gaan we doen

Met een open, nieuwsgierige blik ga je kijken en luisteren naar jezelf, je ervaringen, gevoelens en gedachten. Hierdoor leer je je eigen gedachten te herkennen en los te laten, zodat je een andere dynamiek krijgt.

Ook zal je merken dat je meer rust ervaart en beter kunt omgaan met emoties, gevoelens en gedachten. Daarbij ben je beter bestand tegen drukke, stressvolle ervaringen die het leven soms met zich meebrengt.

Je hoeft geen ervaring te hebben met mindfulness of meditatie. Je hoeft je benen niet te kunnen vouwen of urenlang stil je kunnen zitten in een houding. Helemaal niet, juist niet!

 
 
Samen mindfulness cursus
 
 

Een intensieve training

Acht weken lang komen we drie uur bij elkaar in een groep van maximaal 8 personen.

Tijdens deze bijeenkomsten behandelen we telkens een thema waarmee je vervolgens gaat oefenen om daarna met de groep ervaringen uit te kunnen wisselen. Het doel is groeien en leren met elkaar en van elkaar.

Aan het einde van elke bijeenkomst krijg je huiswerk opdrachten mee voor de volgende keer. Daarnaast is het de bedoeling dat je iedere dag tijd maakt om een meditatie te gaan oefenen.

Een intensieve cursus waar je uitgedaagd zult worden, maar dat geeft meteen ook effect!

Voor wie is deze cursus

  • Het dagelijkse leven op de automatische piloot gaat
  • Je last hebt van stress, piekeren of somberheid
  • De relatie met jezelf of een ander wilt verbeteren
  • Wanneer je vastloopt in patronen
  • Wanneer je wilt leren zien wat voedend is in je leven en wat niet
  • Wanneer het voelen van emoties in jezelf lastig, ongemakkelijk of onmogelijk lijkt
  • Wanneer je gedachten en ideeën over de jezelf zijn niet helpend zijn
  • Wat je reden ook is, mindfulness doet iets met je!
 

Mindful verder gaan

De relatie die je met jezelf hebt veranderd en groeit in fasen net als al het andere leven om je heen. Met deze cursus kun je ruimte maken voor deze natuurlijke groei om sterker verder te kunnen.

Door inzicht te krijgen in de patronen van reageren die hebt ontstaat er ruimte om andere keuzes te maken en je leven bewuster en aandachtiger te ervaren.

 
Geluk in jezelf vinden