Relatietherapie

 

Samen een nieuwe weg vooruit vinden

Kortdurende therapie met resultaat

Maak weer echt verbinding met elkaar

Breng de liefde terug in je relatie
 

'Zit je met je partner in een negatieve spiraal? Telkens weer dezelfde ruzies, twijfels, frustraties, irritaties, wanhoop, stiltes en verdriet.
Je voelt je allebei onbegrepen en raakt steeds meer van elkaar verwijderd.
Het vertrouwen in elkaar is ver te zoeken of misschien zelfs helemaal weg. Er zijn verschillende behoeften aan intimiteit en seksualiteit.
Er is steeds ruzie over geld, huishouden, familie, vrienden, de opvoeding, oftewel over alles eigenlijk.’

 
 

Wat kan ik je bieden?

Relatietherapie kan helpen om je relatie weer op het goede spoor te zetten. Als relatietherapeut help ik mensen om weer een liefdevolle relatie te hebben waarin allebei de partners zich gewaardeerd en gehoord voelen.

Ik werk binnen mijn praktijk met de methode Emotionally Focused Therapy (EFT). EFT is de best onderzochte relatietherapie en bewezen effectief. De basis van EFT is de hechtingstheorie die zegt dat ieder mens beter functioneert in verbinding met een geliefde die emotioneel open en nabij is. In de veilige aanwezigheid van een partner of een geliefde kunnen we meer aan! In een relatie lopen de (negatieve) emoties vaak hoog op. Dat is lastig, maar ook begrijpelijk want de ander is zo belangrijk dat je die niet kwijt wilt raken. In EFT gebruiken we de emoties als ingang om elkaar te begrijpen. Bij EFT staat het herstel van vertrouwen, veiligheid en intimiteit centraal.
Voor meer informatie over EFT, klik hier.

Is relatietherapie voor mij geschikt?

EFT relatietherapie is geschikt voor elke soort liefdesrelatie en gezinssamenstelling. Het maakt niet uit of je al jarenlang samen bent of sinds kort een relatie hebt. Het samen willen werken aan de relatie of zoeken hoe jullie verder willen gaan is voldoende.

Als therapeut help ik jullie elkaar weer (terug) te vinden in een relatie of jullie te ondersteunen als jullie niet samen verder willen gaan.

Hoe verloopt de therapie?

De relatietherapie bestaat uit het doorlopen van drie fases:

  1. De 'de-escalatiefase'; tijdens deze fase worden de negatieve patronen binnen jullie relatie in kaart gebracht die de relatieproblemen in stand houden.
  2. De 'verbindingsfase'; we werken samen aan het doorbreken van de negatieve patronen en verandering van gedrag. Hierdoor ontstaat er ruimte om opnieuw een emotionele verbinding aan te gaan, die veiligheid zal de relatie ten goede verandert.
  3. De 'bestendigingsfase'; in deze fase werken we aan de pijnplekken die jullie relatie heeft opgelopen en spreek je die naar elkaar uit. Hiermee leggen we een nieuwe basis voor de relatie om mee verder te gaan zodat de relatietherapie blijvend effect heeft op de kwaliteit van jullie relatie.

Duur en kosten

Als uit het eerste kennismakingsgesprek blijkt dat EFT-relatietherapie passend is voor jullie, dan starten we met de gesprekken. De gesprekken duren 55 minuten en zullen eens per 1 tot 3 weken plaatsvinden.

De duur van de therapie is verschillend en hangt af van jullie probleem. Een situatie die al jaren bestaat zullen we natuurlijk niet in één gesprek kunnen oplossen.

Het kennismakingsgesprek is gratis, de gesprekken die hierop volgen kosten 90 euro. De kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Voor meer informatie, klik hier

 
 

Aan de slag?