Praktijk

 

Kleinschalig en met een persoonlijke aanpak

Kleinschalig & persoonlijk

Geen wachtlijst

Locatie met veel privacy
Anika Hoekstra

Welkom

Het kiezen van de juiste therapeut is een belangrijke beslissing en het moet goed voelen, daarom hier een eerste kennismaking:
Mijn naam is Anika Hoekstra, ik ben counselor en relatietherapeut. In mijn praktijk kun je terecht voor persoonlijke begeleiding en relatietherapie.

Opleiding en kennis

Mijn achtergrond is een studie klinische psychologie (2003) waarna ik werkzaam ben geweest binnen de geestelijke gezondheidszorg. Een aantal jaar geleden heb ik besloten weer te gaan studeren en heb toen gekozen voor opleiding tot counselor. Voor mij was deze opleiding het ontbrekende stukje van de puzzel omdat het mij de kans heeft gegeven om mijn kennis als psycholoog te combineren met de praktische aanpak van counseling.
Vanuit mijn praktijk kwam steeds vaker de vraag naar voren om hulp op het gebied van relaties. Dat heeft ertoe geleid dat ik in 2014 in contact kwam met Emotionally Focused Therapy (EFT). EFT vind ik een prachtig therapievorm omdat het voor elke relatie passend is en hele goede resultaten geeft in een vrij korte tijd. Binnen EFT heb ik de basis en gevorderde opleiding gevolgd en ben ik gecertificeerd om "houd me vast" trainingen te geven.
 

Wat bied ik

Professioneel, doortastend, creatief, empathisch en intuïtief - dat zijn de kwaliteiten die mij in staat stellen
jou/jullie op een goede manier te kunnen begeleiden. Belangrijke voorwaarden bij deze manier van werken
zijn: openheid, respect en het opbouwen van een vertrouwensband. Tenslotte heb ik op persoonlijk- en
werkvlak al veel grote thema’s zien passeren en ik vind daarom niks gek en niets menselijks is mij vreemd
.

De praktijk

De praktijk bevindt zich in Heerenveen in de wijk Heidemeer. De ligging is zeer rustig en met volop privacy. De praktijkruimte zelf is een lichte, rustige ruimte.


 
 
De praktijkruimte